Nykyaikaiset vedenpuhdistusmetodit
Veden puhdistaminen voi tuottaa elintarvikealan yrityksille huomattavia säästöjä vedenkulutuksessa. Tehokas puhdistaminen on hyödyllistä sekä taloudelle että ympäristölle.
TopHygienen menetelmät mahdollistavat veden ja muiden nestemäisten tuotteiden puhdistamisen UVC:n tai otsonin avulla.
Juomavesi, prosessivesi ja jätevedet voidaan puhdistaa ja kierrättää, ja kierrätyksellä voidaan saavuttaa huomattavia säästöjä.
Meijerialalla olemme käyttäneet onnistuneesti UVC-teknologiaa muun muassa suolavesisäiliöiden puhdistamisessa. Otsoni tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia poistaa ei-toivottuja sivumakuja juomista, jos juomiin on kehittynyt niitä tuotantoprosessin aikana.
Nopeita ja ekologisia ratkaisuja putkiston desinfiointiin
Panimoissa, meijereissä ja muissa yrityksissä, joissa putket ja CIP muodostavat merkittävän osan tuotantolaitoksista, desinfiointiin on käytetty perinteisesti kemikaaleja ja kuumaa vettä. Nykyään perinteiselle puhdistamiselle on olemassa tehokkaita ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja. Esimerkiksi otsoni on taloudellinen ja ympäristöystävällinen metodi putkien steriloimiseen.
Otsoni torjuu ja tuhoaa kemikaalit, bakteerit, homeet ja virukset noin 10–1000 tehokkaammin kuin perinteiset kemikaalit. Otsonin desinfiointi voidaan suorittaa muutamassa minuutissa ja se säästääkin seisokkeja kaiken tyyppisissä tuotantolaitoksissa – kaikki tämä ilman kemikaaleja tai suurta vedenkulutusta.